maandag 14 mei 2018

Op bezoek in de bakkerij


We werden maandagnamiddag warm ontvangen in bakkerij 'Bachten de Kupe'. Dat warm mag je wel letterlijk en figuurlijk nemen.

We kregen 2 bakkers voor de prijs van 1. De ene bakker moest na wat uitleg naar zijn bed zodat hij dan wat later weer kon opstaan om ons de volgende ochtend van lekker brood en heerlijke taartjes te voorzien.
We kregen een rondleiding in de bakkerij van de papa van de bakker. Die was vroeger de baas, maar is nu op pensioen. 
In de klas hadden we al heel wat geleerd, maar toen we in de bakkerij stonden, konden we het allemaal met onze eigen ogen zien.
We zagen de verschillende stappen van bloem tot brood. Natuurlijk mochten we ruiken, proeven, kijken, voelen en helpen...
De grote machines zagen we aan het werk; de mengmachine, de rijskast, de ovens, ... Na de uitleg stopte de bakker de broden in de oven zodat deze konden bakken. We gingen ondertussen naar een koelere keuken. Daar maken ze taartjes die niet warm mogen krijgen. De bakker maakte een mini-aardbeientaartje en ook nog een mini-eclair voor ons. Natuurlijk mochten we hiervan smullen. Mmmmmm, lekker hoor!

Terug naar onze broodjes. De broodjes waren net klaar. De bakker haalde die uit de hete oven. Niet met ovenwanten, maar met een grote, platte schop. De broodjes moesten dan nog even afkoelen. Tot slot mochten we de broden in een broodzak stoppen en mochten we dit brood meenemen naar huis. Voor we vertrokken, kregen we nog een snoep.
Een hele namiddag werden we er verwend met lekkers. Nog eens dank u wel aan de bakkers van bakkerij Bachten de Kupe!

De foto's vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten