donderdag 5 november 2015

Herfstvruchten in de klas!

Deze week stond nog steeds in teken van de herfst. We proefden herfstvruchten (okkernoot, appel, pruim...) en schilderden deze met waterverf.De mooie resultaten hangen uit in onze klasgang! Zodat iedereen ze daar kan bewonderen.


 
Professor Odette kwam een varkentje met een krulstaartje tegen. We leerden, samen met de letterkever, de letter 'e' schrijven.
Ons reuzeleesboek is uit! Tommie mag de poes houden. Hij kon de dikke toverpoes Lucifer  veranderen in een kleine gewone poes, door haar in bad te stoppen. Een bad met veel zeep...
Dit bracht ons bij de nieuwe leesletter 'z'.
Met ons klikklakboekje maakten we weer vele nieuwe woorden. Het blijft belangrijk dat we dit ook thuis veel oefenen.In onze godsdiensthoek hangen vele geboortekaartjes en foto's van ons als baby. Hierover mochten we vertellen aan onze klasgenootjes. Daarbij vulde juf nog aan met de betekenis van onze naam. Mama en papa hadden de juf ook enkele weetjes ingefluisterd van ons als baby. Tof om te horen!Deze laatste week voor de herfstvakantie sloten we af met een leuke verrassingsactiviteit met de meters en de peters. We zaten helemaal in de halloweensfeer... Foto's vinden jullie op de website!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten