zaterdag 14 november 2015

Hoekenwerk na een drukke werkweek...Maandag was het eindelijk zover. 
Samen, met onze rekenblokjes in de hand, leerden we rekenen tot en met 6. Zowel het splitsen als het optellen en aftrekken heeft nu geen geheimen meer voor ons. 
Daarnaast lazen we deze week in een nieuw reuzenboek, met als titel 'de hut in het bos'. Het verhaal gaat over de lappenpop Pip. Hij is al oud en is op zoek naar een ander baasje. Tot nu toe heeft hij jammer genoeg nog niet zoveel geluk gehad... 
We kregen twee nieuwe letters voor in ons klikklakboekje: de letter h van 'huis' en 'hek' en de letter w van 'weg'. 

Professor Odette nam ons mee naar de kermis. Daar zagen we op het reuzenrad een letterkever met de letter 'o' op zijn schild. Aan de hand van het regenboogje kunnen we de 'o' al vlot schrijven. Eind deze week ontdekten we ook nog een letterkevertje op de botsauto's, die had de letter 'd' op zijn rug. 
Gelukkig heeft de kevereter deze twee vriendjes niet te pakken kunnen krijgen. Hij blijft wel op de loer liggen. Dus we moeten opletten en onze zoektocht snel verder zetten...
 


Na deze drukke werkweek mochten we vrijdag in hoekjes spelen/leren. 
We oefenden lezen, schrijven en rekenen tot en met 6 verder in. Daarnaast speelden we ook spelletjes, bouwden we leuke dingen met knex én boetseerden we met de plasticine. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten