vrijdag 16 oktober 2015

Bezoek in de klas en ons egeltje...

De voorbije week hadden we heel wat bezoek in de klas. 
Woensdag kwam de fotograaf om een toffe klasfoto te maken. Iedereen had z'n mooiste kleren aan en z'n mooiste glimlach klaar. Donderdag was er controle van de haren, er werd gezocht naar luisjes... We hadden allemaal onze handdoek mee en kregen achteraf een toffe sticker. Onze klas is luisjesvrij!
Op vrijdag kwamen onze meters en peters ons verrassen met een leuke tekening. Dank jullie wel!  

Tussendoor hebben we natuurlijk veel gewerkt. We oefenden vooral verder op de splitsingen tot 5, maar ook optellen en aftrekken tot 5 kunnen we al aardig. Wist je dat wij heel wat 'meters' in de klas hebben? We mochten verschillende voorwerpen in de klas meten met onze '1 meterstokken'. 

Dinsdag stond er ook een nieuw reuzeboek in onze boekenkast, met als titel 'het geheim'. Tommie ziet plots een doos voor zijn huis. Dit is een speciale doos... Een doos die kan bewegen én die geluid maakt. In die doos zit een poes! 
Zou Tommie die poes mogen houden van papa? 
In ons werkboekje oefenden we verder op de woorden 'doos' en 'poes'. 
Ondertussen zag professor Odette een zeepaardje met een meisje. Dit paardje schudde met zijn haren en er vloog een letterkevertje uit. Het kevertje met de letter 't'. Ook deze letter kunnen we nu al vlot schrijven!


Het egeltje zoekt naar een plek om te slapen...
We beluisterden een lied over een egeltje. Daarna maakten we allen een egeltje uit klei.  Eerst moesten we hard kneden, zodat de klei wat soepel werd. 
Dit was een zware opdracht.
We maakten zijn lijfje en snuit. Tot slot kreeg hij nog stekels en natuurlijk twee oogjes. 
Wat hebben wij prachtige egels! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten