vrijdag 9 oktober 2015

We voelen de herfst in onze klas!

Wat ging deze week vlug voorbij!
Na ons rustdagje van maandag, vlogen we er dinsdag weer in.
In de rekenlessen oefenden we verder met optellen tot 5.
Ook de splitshuisjes werden verder uitgebreid. We maakten kennis met het splitshuisje van 4 en van 5. 


Tijdens de taallessen lazen we het slot van ons reuzenboek 'Jacht op een monster'. Nadat we het triestige 'oog' gezien hadden, wisten we wel dat dit geen gevaarlijk monster kon zijn... In de schuur zat een 'aap'! Gelukkig konden Bennie en Roos hem veilig terug naar de dierentuin brengen. 
We oefenen steeds verder met lezen. Niet alleen met ons klikklakboekje, maar ook met onze leesfiches. Deze week mochten we op vrijdag zelfs oefenen in kleine groepjes. 

Professor Odette ging op reis met haar huis. Ze kwam aan in de bergen, waar ze weer een nieuwe letterkever vond. Hij zat op een klimhaak van een bergbeklimmer. Gelukkig kon de professor hem snel te pakken krijgen, want ook de kevereter lag op de loer... Op de schild van dit kevertje stond de letter 'p'. Ook de letter 's' oefenden we verder in. Wij kunnen nu al veel letters schrijven! We schreven deze week zelfs ons eerste woordje, 'vis'. 

Donderdag leerden we over 'luisjes'. Want volgende week komen ze onze haren controleren. Hopelijk zijn er geen beestjes aanwezig in onze klas...
Vrijdag maakten we een maquette én plattegrond van onze klas. We mochten ook in verschillende hoeken werken. Rekenen, schrijven, lezen, maar ook spelen kwam aan bod. Tot slot leerden we ook een vrolijk herfstlied. Na het zingen van 'pak je laarzen', is iedereen van onze klas klaar voor de herfst. Geen opmerkingen:

Een reactie posten