vrijdag 23 oktober 2015

Uitstap Nachtegaal!Deze week oefenden we verder op splitsen en optellen en aftrekken tot 5. Dit lukt ons steeds vlotter. We blijven natuurlijk elke dag oefenen. 
In de rekenlessen schreven we ook de cijfers 6 en 7. 
Tijdens de taallessen hebben we vooral geoefend op de reeds gekende letters a.d.h.v. de woorden 'eet' en 'koek'. In ons verhaal mag Tommie de poes houden! Hij is reuzeblij en merkt dat het een toverpoes is, Lucifer genaamd. 
Lucifer blijft maar eten en eten en ... Hierdoor wordt hij groot en dik. Hoe kan hij stoppen met dikker worden? Tommie gaat verder op zoek...

Professor Odette nam ons verder mee op stap en leerde ons de letters 'n' en 'b' schrijven. Donderdag zijn we naar De Nachtegaal geweest met het treintje. Daar aangekomen werden we in twee groepen verdeeld. 
In de ene groep leerden we over schelpen. Aan de hand van een dobbelsteen leerden we de verschillende schelpen kennen. We maakten ook een eigen schelpenschat. 
Wist je dat de kokkel en de strandschelp de meest voorkomende schelpen zijn die wij vinden aan het strand? 
Wist je dat je aan het strand met mooie schelpen bloemen kunt kopen? Zulke papieren bloemen leerden we maken in de tweede groep. 
Daar knipten we en plooiden we mooie bloemen uit crêpepapier. 
Na een korte wandeling doorheen het bos, bracht het treintje ons weer veilig naar school. 
Het was een toffe voormiddag!
Foto's zijn te vinden op de schoolwebsite.
Wat fijn! Ons egeltje kreeg deze week een bruin kleurtje. 
 Daarnaast maakten we nog een ander herfstdiertje in de klas. Vrijdagnamiddag knutselden we, samen met de derde kleuterklas, een uiltje. Hiervoor gebruikten we ons materiaal vanuit het bos. 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten